Urheilukenttien käyttö- ja kokoontumisrajoitukset 1.-30.6.2020

Aluehallintovirasto on antanut kokoontumisrajoituksia ja yleisötilaisuuksia koskevan määräyksen 19.5.2020. Määräyksen mukaan alle 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja 1.6.2020 alkaen. Jos järjestelyissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta, myös 50-500 henkilön tilaisuuksia voi järjestää. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene.

Vaikka yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoituksia lievennetään 1.6.2020 alkaen kymmenestä henkilöstä enintään viiteenkymmeneen henkilöön, on tilaisuuksissa noudatettava THL:n ja OKM:n 14.5.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniasta. Lisäksi hallitus suosittelee välttämään yli 50 henkilön kokoontumista myös yksityisissä tilaisuuksissa, kuten harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa.

Kokoontumisrajoitukset 1.-30.6.2020

  • Pattasten takakentillä saa olla yhteensä 50 henkilöä.
  • Pattasten-, Pitkänkarin-, Vihannin-, Koivuluodon-, Saloisten- ja muilla isoilla kentillä saa olla samanaikaisesti 50 henkilöä.
  • Pienillä puistokentillä rajoite on 50 henkilöä (näihin ei ole myönnetty vuoroja).
  • Koivuluodon tekonurmella saa olla samanaikaisesti 50 henkilöä.
  • Rännärillä saa olla samanaikaisesti 50 henkilöä.

Kilpailut ja ottelut 1.-30.6.2020

Yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on mahdollista järjestää erityisjärjestelyin eli niin, että ihmisten turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Aluehallintovirastot määräävät, että 50-500 hengen tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, eivätkä aluehallintovirastot myönnä näiden osalta poikkeuksia.

Tulee huomioida, että pukuhuoneissa saa olla enintään 15 henkilöä kerrallaan turvaetäisyyksien takaamiseksi. Kenttävuorot myönnettyjen vuorojen mukaan. Jos kentillä paikallisesti tulee päällekkäisyyksiä vuoroissa ja niiden soveltamisessa rajoitteisiin, pyydän että vuorojen haltijat sopivat asiasta keskenään niin, etteivät kokoontumisrajoitteet ylity.

Kokoontumiset 1.7.2020 alkaen

Tarkemmat urheilutoimintaa koskevat ohjeet tiedotetaan myöhemmin.

HUOM! Nurmet eivät kestä vielä harjoittelua, joten nurmikenttien osalta käyttö vielä on rajoitettu. Nurmikenttien käyttö voidaan aloittaa aikaisintaan 8.6.2020

Lisätiedot

Aluehalliintoviraston tiedotteet 2020.

Jaa sosiaalisessa mediassa