Uusittu Kisapuisto on avattu käyttöön

Pattijoella osoitteessa Juoksijanpolku 2 on avattu uudistettu leikkipuisto. Kisapuisto toistaa alueen liikunnallista teemaa, sillä se sijaitsee ihan Pattasten urheilukentän sisäänajon vierellä. Puiston välineinä on ihan uudenlaisia leikkivälineitä. Dino-rengaskeinussa voi vauhtia ottaa yksi tai useampi lapsi. Tarjolla on siis jännitystä ja yhteistyön opettelua. Palkintona on mitä hurjimmat vauhdit. Verkkopyörremyrsky houkuttelee lapsia leikkimään ja kiipeämään huipulle. Se tarjoaa monille ikätasoille sopivan mukavia haasteita. Flexus on kolmas ihan uudenlainen väline, ja se vetoaa monen ikäiseen leikkijään heiluvilla ja keinuvilla toiminnoillaan. Siinä voi istuen tai seisten ja tukea ottaen ottaa hurjat keinumiset harjoitellen motoriikkaa ja tasapainoa. Nelitorni toimii monipuolisena keskusleikkivälineenä, jossa voi kiipeillä, tasapainoilla ja laskea liukumäkeä perinteisesti peffalla tai luistotankoja pitkin käsivarsien varassa. Puistossa säilytettiin hyväkuntoiset keinut ja Supernova. Kunnon kieputusta on tarjolla myös uudessa Tipi-karusellissa. Pöytäpenkkiryhmän äärellä voi istahtaa vaikka eväitä syömään. Varusteisiin kuuluu myös roskis.

Remontin myötä poistimme pätkän kuusiaitaa, jotta näkyvyys Urheilijantien ja Juoksijanpolun välillä paranee. Lisäsimme myös valaisimen puistoon turvallisuuden lisäämiseksi. Missään leikkipuistossa ei ole talvikunnossapitoa, joten leikkipuistot alkavat enimmäkseen uinua talviunta, kunhan talvi ensin saapuu. Vielä ehdimme poistaa kaksi kaikkein huonokuntoisinta puistoa, eli Järvetölänpuiston Ouramonpolulla ja Kaupunginmetsä 1:n. Niiden maisemointi puistoiksi jää keliolosuhteista johtuen ensi kesään.

Kuntatekniikan asennustiimi on tehnyt kaikkien aikojen ennätysvuoden. Ruottaloon rakennettiin kesäkuussa ihan uusi puisto. Raatihuoneen leikkipuisto on uusi keskusleikkipuistomme, ja sinne panostettiin paljon aikaa, ideointia ja rahaakin. Se on ollut valtavan suosittu leikkipaikka. Jatkoimme remontointia Palonkylänpuistossa, ja nyt lopetimme kauden investoinnit Kisapuistoon. Kolme tavallista ja yksi todella iso leikkipuisto oli kauden kunnianhimoinen tavoite, joka saavutettiin sittenkin. Asiassa auttoi viivyttelevä talven tulo, vaikka loppumetrit mentiin sormet kohmeessa.

Kuntatekniikan ympäristönhoidon porukka kiittää kuluneesta kaudesta ja vetäytyy suunnittelemaan ensi vuoden hankkeita. Jos investointisuunnitelma näiltä osin vahvistetaan, niin uudistuksen saavat Rantakukankadunpuisto, Honganpalonpuisto ja Kesälänpuisto.
- Kuntatekniikka -
 

Kisapuiston leikkivälineitä.
Kisapuiston leikkivälineissä on useita ihan uudenlaisia Raahessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa