Vilpunlaaksossa avattu uusittu leikkipuisto

Vilpunlaaksossa osoitteessa Vilpunniitty 9 on saatu loppuun kesän viimeinen leikkipuistoremontti. Puiston teemana on satumaailma, ja siellä riittää puuhaa taaperoista teineihin. Ritarilinna haastaa kiipeilemään korkeuksiin erilaisia kiiipeilyseiniä ja -verkkoja pitkin. Alas pääsee vauhdilla kahta liukumäkeä tai palomiehentankoa pitkin laskien. Kahden istuttava keinukaruselli antaa uudella tavalla hauskat vauhdit, ja keinua voi linnunpesässä tai lautaistuimilla.

Pienimmät eivät edes pääse kiipeämään ylös ritarilinnaan, mikä turvallisuussyistä on tarkoituksenmukaista. Heille on oma linna, johon pääsee kaarisiltaa tai kiipeilyverkkoa pitkin. Keinut, veneen mallinen hiekkalaatikko ja kaksi jousiratsua tarjoavat myös puuhaa. Kaksi maatrampoliinia viihdyttää kaikkia, samoin tasapainorata käy monenlaisiin leikkeihin.

Metallisen pöytäryhmän äärellä voi istua ja viettää evästaukoa. Puistossa on led-valaistus ja roskakori. Puistokäytävät uusittiin, ja ne omina kiemuroinaan tarjoavat myöskin leikille lähtökohtia. Samalla ne tuovat esteettömyyttä pyörien päällä kulkeville. 

Lopuksi haluan esittää ison kiitoksen kolmen hengen asennustiimille, joka on kahdessa kuukaudessa purkanut ja rakentanut kolme leikkipuistoa uusiksi. Herukkapolulla Honganpalossa, Aisakujalla Kummatissa ja nyt Vilpunlaaksossa on pitkäksi aikaa riemua lapsille. Siis kiitokset urakoitsija Janne Kerttula sekä omat miehet Pentti "Pena" Riikola ja Janne Martikkala. Puutarhuri Maija kävi istuttamassa rivistön suomenpihlajia sekä yhden mustakuusen kylväen myös nurmialueet. Nyt on valmista ja toivotamme iloisia leikkihetkiä uusitussa puistossa!

Lisätietoja: kaupunginpuutarhuri Tita Haapajoki
044 4393521 tai tita.haapajoki [at] raahe.fi

Uusittu leikkipuisto Vilpunlaaksossa
Vilpunlaaksossa on uusittu leikkipuisto. Kuva Janne Kerttula.

Jaa sosiaalisessa mediassa