Vuoden koulutusvaikuttaja 2021 -tunnustus Raahen kaupungille

Vuoden koulutusvaikuttaja 2021 -tunnustus on myönnetty Raahen kaupungille, jossa on konkreettisin teoin osoitettu arvostusta kasvatus- ja koulutustyölle.

– Aivan käsittämättömän hienolta tuntuu, että tämä meidän ihan tavallinen työ nähdään merkittävänä. Kyllä voi olla ylpeä koko meidän kasvatuksen ja koulutuksen väestä, Raahen opetus- ja kasvatusjohtaja Kati Haarala iloitsee.

Palkitsemisen perusteluissa todettiin, että Raahen kaupungissa vaalitaan työrauhaa ja arvostetaan kasvatus- ja koulutustyötä. Kaupunki ei ole esimerkiksi koskaan turvautunut lomautuksiin, vaikka edessä on ollut heikkojakin talousnäkymiä. Arvostus näkyy myös palkkauksessa sekä rakentavassa ja ratkaisukeskeisessä yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Haarala arvelee, että saatu tunnustus ei johdu mistään yksittäisestä teosta vaan kokonaisuudesta.

– Meillä kasvatuksen ja koulutuksen arvostus näkyy ihan ylätasolta kaupunginvaltuustosta aina sinne ruohonjuuritasolle kouluihin ja päiväkoteihin asti, Haarala kertoo.

Raahen opettajien pääluottamusmies Eija Haukka-Joensuu kiittelee hyvää yhteistyötä työnantajan kanssa.

– Keskustelemme säännöllisesti henkilöstöhallinnon sekä opetus- ja kasvatuspuolen johdon kanssa. Käsittelemme yhdessä uusia asioita hyvissä ajoin ennen virallista päätöksentekoa. Työnantaja tietää meidän näkökantamme, Haukka-Joensuu kertoo.

Haukka-Joensuu ja Haarala ovat hyvillään siitä, miten kuntapäättäjät ovat nostaneet lapsiystävällisyyden yhdeksi Raahen kaupungin strategian painopistealueeksi.

– Käytäntö todistaa, ettei strategia ole vain sanahelinää, Haukka-Joensuu sanoo.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ myöntää Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustuksen vuosittain kasvatus- ja koulutusalalla ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle.

Raahen opetus- ja kasvatusjohtaja sekä opettajien pääluottamusmies talvisessa Raahen museon rannassa.
Kuva: Teija Soini.

Jaa sosiaalisessa mediassa