Wanha Raahe -säätiön toiminta on käynnistynyt – ensimmäinen korjausavustusten haku jo huhtikuun 2020 aikana

Säätiön toiminta lähtee reippaalla aikataululla käyntiin ja ensimmäiset korjausavustushakemukset Wanhan Raahen kunnostamistoimenpiteisiin ovat haettavissa jo huhtikuun 2020 aikana. Wanha Raahe -säätiön asiainhoitaja Sari Alajoki vastaa korjausavustusten käsittelystä ja valmistelusta.

Säätiön uudella asiainhoitajalla, Sari Alajoella on monipuolinen kokemus korjausavustushakemusten arvioinnista, lausuntojen antamisesta viranomaisroolissa korjauskohteista Museovirastolle, Pohjois-Pohjanmaan liitolle sekä ELY-keskukselle, kattava kokemus kulttuuri- ja museoalalta sekä tuntemus rakennusperintökohteiden hoidosta. Wanhan Raahen perinnemestarina Sari Alajoki teki Wanhan Raahen kehittämis- ja toimenpidesuunnitelman (2019), Seminaarin alueen rakennushistoriaselvityksen (2019) sekä järjesti monipuolisesti korjausrakentamiseen liittyviä koulutustilaisuuksia.

Wanha Raahe säätiön ensimmäiset korjausavustukset ovat nyt haettavissa

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Raahen historiallisen vanhan kaupunginosan asuin- ja talousrakennusten kunnostamista ja ylläpitoa. Edellä mainittua toteutetaan myöntämällä tukea ja avustuksia Raahen historiallisen vanhan kaupunginosan asuin- ja talousrakennusten sekä aita- ja porttirakenteiden kunnostamiseen ja ylläpitoon. Säätiö osallistuu myös tarkoitusta tukevien koulutus- ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen.

Korjausavustushakemukset tulee toimittaa asiainhoitajalle skannattuna sähköpostiosoitteeseen 30.4.2020 mennessä. Mikäli sähköinen toimitus ei ole hakijalle mahdollinen, hän voi sopia toimitustavasta asiainhoitajan kanssa. Määräaikaan mennessä toimitetut hakemukset arvioidaan toukokuun aikana. Avustusten saajat julkistetaan korona-epidemiatilanteen salliessa Pekanpäivien 2020 aikaan tai vaihtoehtoisesti muun Raahen kesätapahtuman yhteydessä.

Lisätietoja

Eija Sorjamaa
Wanha Raahe -säätiön hallituksen puheenjohtaja
puh. 044 281 9609

Sari Alajoki
asiainhoitaja
Wanha Raahe -säätiö
puh. 050 574 6576
sari.alajoki [at] gmail.com

Raahen museonranta. Näkymä mereltä.
Kuva: Raahen kaupungin arkisto.

Jaa sosiaalisessa mediassa