Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö 2021 -tunnustuksen saajat ovat selvillä

Viehättävän ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Wanhan Raahen kohteita on palkittu vuodesta 2017 alkaen Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -tunnustuksella. Vuosittaisen perinteen mukaisesti yleisö on saanut valita oman suosikkinsa ja Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -raati omansa. Vuoden 2021 palkittavat kohteet julkistettiin hetki sitten Raahen Pimiät –tapahtumassa Härkätorilla.

Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi tänä vuonna Kauppakatu 8. Valintaperusteluissa todetaan, että kyseessä on kaunis, miljööseen sopiva kokonaisuus, jonka arvon raahelaiset ovat huomanneet. Kohteessa on tehty pitkäjänteistä korjaustyötä, sen piha on perinteinen, suojaisa ja kaunis. Myös ulkorakennuksen korjaukseen on panostettu.

Raadin valinta Wanhan Raahen Vuoden taloksi ja miljööksi on Kirkkokatu 9. Valintaperusteluissa todetaan, että kohteen kunnostustyö toimii esimerkillisenä ja kannustavana tekona; huonoon kuntoon päässeestä rakennuksesta on tehty pieteetillä kunnostaen kulttuuriarvot huomioiva helmi.

Yleisön ja raadin valinnan lisäksi palkitaan tänä vuonna kunniamaininnalla Cortenkatu 5. Kohde on säilytetty erittäin hyvin alkuperäisen näköisenä ulkopuolelta arvioiden, ja miljöön ylläpitämisessä on tehty pitkäjänteistä työtä, jolla on kulttuurihistoriallista merkitystä. Kohde sai myös huomattavan paljon ääniä yleisöäänestyksessä.

Vuoden 2021 palkittujen kohteiden pihapiirit ovat avoinna yleisölle lauantaina 4. syyskuuta 2021 klo 13–18.

Puukaupungin helmiä on palkittu vuodesta 2017 alkaen

Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö –palkinnolla halutaan herättää kiinnostusta arvokkaan puukaupunginosan korjaamiseen ja sen elävöittämiseen sekä antaa tunnustusta esimerkillisille kulttuuriperinnön vaalijoille.

Kohteita on palkittu vuodesta 2017 alkaen. Viime vuonna uusien kohteiden palkitsemisessa oli välivuosi. Sen sijaan aiempina kertoina palkituille kohteille luovutettiin tunnustukseen liittyvät kunnialaatat.

Pronssinen kunnialaatta. Sen henki on merellinen ja se sisältää otteita Raahen ritarivaakunasta. Laatan suunnittelu: Kimmo Virtanen, valu: Raahen Taitopaja.

Jaa sosiaalisessa mediassa