Käärijä räjäytti Kölifest-mielenkiinnon – Tällaisesta tapahtumasta on kyse ja näin pääset mukaan fiilistelemään keikkaa

Kotiseutujuhla Pekanpäivien tarjontaan lukeutuva Kölifest on ollut viime viikkojen ajan poikkeuksellisen mielenkiinnon kohteena. Syy tähän on selvä: nuorten päihteettömän rantabiletapahtuman pääesiintyjä on tänä vuonna euroviisuilmiöksi noussut Käärijä.  

Rantapuiston lavalle nousee euroviisuedustaja Käärijän ohella kolme Rock Academy -yhtyettä: raahelaiset Neon Puutarha ja The Heatons sekä kuopiolainen Licuation.

Kahvila Ruiskuhuoneen edustalla järjestettävä Kölifest on raahelaisilta nuorilta nuorille suunnattu päihteetön, savuton, ikärajaton ja pääsymaksuton rantabiletapahtuma.  

Tapahtuma järjestetään Raahe Festivalin käyttämällä päälavalla ja festarialueella sekä sen ympäristössä Raahen Rantapuistossa. Ensimmäistä kertaa vuonna 2022 toteutettu Kölifest syntyi, kun perinteikkäät nuorten kesätapahtumat Raatiroll ja Sulatto yhdistyivät nuorten aloitteesta.

Tapahtuma tarjoaa artistien lisäksi kävijöilleen kaikenlaista puuhailua liikunnallisista tempauksista sumopainiin ja hengailuun lettujen äärellä.

Kölifestin järjestelyistä vastaavat Raahen nuorisovaltuusto ja nuorisopalvelut.

”Haluamme että raahelaisilla nuorilla on ainakin kerran kesässä sellaiset bileet, että myös nuoremmat voivat turvallisin mielin osallistua. Tapahtumassamme on särmää. Kesäkeikkojen ja -tapahtumien pääasiallinen kohdeyleisö on aikuiset, pääsylippujen hinnat pilvissä ja tapahtumat on kaikkinensa suunniteltu aikuisten ja markkinavoimien ehdoilla. Vaikka Kölifestissä on kyse viimeisen päälle laadukkaasta ja monipuolisesta tapahtumasta ja bändikattauksesta, toimitaan tässä sillä merkittävällä erotuksella, että esiintyjät ja muu ohjelma on nuorten nuorille suunnittelemaa ja yhdessä nuorisopalvelujen kanssa toteuttamaa, joten tulossa on täysin nuorten ehdoilla tuotettu kesätapahtuma”, kertoo nuoriso-ohjaaja Ida Tiittanen Raahen kaupungin nuorisopalveluista.  

Turvallisesti ja päihteettä raahelaisilta nuorilta nuorille

Kölifestissä on päihteiden osalta nollatoleranssi: kaikki tapahtuma-alueelle tulijat puhallutetaan, ja tapahtuma-alueelle saa tuoda vain alkoholittomia juomia avaamattomissa pulloissa. Alueelle tulevien laukut tarkistetaan porteilla. Tapahtuma-alueella on vesipisteitä, joista saa vettä omiin juomapulloihin.

Ikärajaton ja pääsymaksuton Kölifest on suunnattu ensisijaisesti nuorille. Paikalla olevat järjestyksenvalvojat huolehtivat tapahtuman ja siihen osallistuvien nuorten turvallisuudesta ja arvioivat kuinka paljon yleisöä voidaan ottaa hallitusti tapahtuma-alueelle. Maksimissaan aidatulle alueelle mahtuu 1500–2000 ihmistä.

Iltakuudelta alkavan tapahtuman portit avautuvat klo 17.45, ja yleisö pääsee sisälle saapumisjärjestyksessä. Etusijalla ovat kuitenkin lähialueiden nuoret, joita nuorisovaltuusto on kutsunut tapahtumaan bussikyydeillä.

Ilmiöksi nousseen Käärijän esiintyminen kiinnostaa hyvin todennäköisesti enemmän kuin tapahtuma-alueelle mahtuu väkeä. Aikuiset voivat kuunnella keikkaa esimerkiksi Kahvila Ruiskuhuoneelta, joka sijaitsee Kölifestin tapahtuma-alueen vieressä. Ruiskuhuoneen terassilta on keikalle osittainen näköyhteys.

Nuorten rantabiletapahtuma Kölifest

Kölifest-tapahtuman mainos.

Jaa sosiaalisessa mediassa