Kölifest

Kölifest nuorten rantabiletapahtuma Raahen Rantapuistossa 28.6.! Tapahtuman järjestää Raahen Nuorisovaltuusto sekä Raahen Nuorisopalvelut

Kölifest on Raahen Nuorisovaltuuston sekä Nuorisopalveluiden järjestämä nuorten rantabiletapahtuma 28.6.23 joka starttaa klo 18! Kölifest on nuorten ja koko perheiden tapahtuma Raahen rantapuistossa, joka tarjoaa kävijöilleen kaikenlaista puuhailua liikunnallisista tempauksista alkoholittomaan drinkkibaariin, sumopainista hengailuun lettujen äärellä. Tapahtuman kruunaa kova kattaus Rock Academy artisteja ja kirsikkana kakun päällä Käärijä!
 
Tapahtuma on pääsymaksuton, päihteetön sekä ikärajaton.
 
HUOMIO!
  • Kaikki tapahtuma-alueelle saapuvat puhalletaan ja laukut tarkistetaan. Tapahtuma on päihteetön ja sen suhteen on nollatoleranssi. Mukaan saa tuoda vain avaamattomia vesipulloja.
  • Tapahtuma-alueella on vesipisteitä. Ota mukaan tyhjä muovinen  juomapullo, jotta voit täyttää sen.
  • Pyöräparkki on vanhan palolaitoksen takana nurmella. 
  • Pelastustie kulkee vanhan palolaitoksen takaa.
  • Ajokaistat pidettävä vapaana pelastushenkilökuntaa varten!
 

Tapahtuman aikataulu:

 
klo 18:00 Neon Puutarha
klo 19:00 The Heatons 
klo 20:00 Licuation 
klo 21:30 Käärijä
 

Aristiesittelyt:

 

Neon Puutarha

Raahesta kotoisin oleva, vuonna 2019 perustettu nelihenkinen bändi.
 

Tyylillisesti musiikki vaihtelee punkistä balladeihin. Biisejä yhdistävät yleensä melankoliset sanoitukset, jotka taatusti herättävät kuulijan tunteet. Jokaisella jäsenistä on oma roolinsa kokonaisuudessa ja sen todellakin huomaa charmikkaassa lavaesiintymisessä. Bändin toiminta lähti liikkeelle, kun ystävykset olivat koolla ja solisti Tommi kysyi rumpali Eeliltä "Eksää osaa soittaa rumpuja? Onko ne vanahat rummut vielä sielä teiä kellarisa? Eiköhän perusteta bändi." , johon Eeli totesi "Rummut löytyy, mutta en kyllä niitä osaa soittaa, joten eiköhän perusteta." Bassoa soittava kolmas kaveri Jesse täydensi yhtyeen. Bändin jäseniä ovat siis Tommi Luoto, Jesse Haapakoski, Eeli Miilukangas ja Sampo Harju.
 

 

The Heatons

Särökitaraan pohjautuva hieman proge -vaikutteista melodista rokkia.
 

Bändi ei turvaudu täysin perinteisiin populaarimusiikista tuttuihin rakenteisiin, vaan kirjoittaa ne välillä uusiksi. Arsenaaliin kuuluu kuitenkin myös meneviä neljän soinnun ralleja höystettynä laulettavilla kertosäkeillä ja tarttuvilla riffeillä. Bändissä laulaa Niko Haapakoski, Miika Oja ja Juhani Ukkola soitavat kitaraa ja laulavat taustoja, Antti Seikkala on rummuissa ja basistina Marko Talus.
 

 
LICUATION
 

Valmistaudu päään räjäyttävään musiikkielämykseen, sillä tässä tulee death metallin kovaäänisin yksikkö: LICUATION! Tämä raaka ja äärimmäinen bändi tarjoaa vertaansa vailla olevan metallimyrskyn, joka iskee sinut maahan ja repii sydämen ulos rinnasta. Kalmaisa vokalisointi, raskaat, melodiset kitarariffit, sähköinen basso ja jyrisevät rummut luovat yhdessä painostavan tunnelman, joka tuntuu syvällä luissa ja ytimissä.

 

Licuationin sanoitukset käsittelevät pimeitä ja synkkiä teemoja, kuten kuolemaa, kärsimystä ja henkistä tuskaa. Laulun raaka voima ja aggressiivinen soundi puhuttelevat jokaisen, joka kaipaa musiikin tuomaa vakivaltaista katarsista.

 

Jos olet valmis astumaan metallin maailmaan, jossa ei ole sijaa heikkohermoisille, niin tervetuloa Licuationin seuraan. Valmistaudu tulemaan lyödyksi maahan ja kokemaan musiikkielämys, joka jää mieleesi pitkäksi aikaa.
 

 
Käärijä
 
Tuskin kaipaa esittelyjä, mutta tässä sitä ois.
 

Vaihtoehtorapin mielenkiintoisin nouseva nimi Käärijä on kerännyt omintakeisella tyylillään kuulijakuntaa niin keikoilla, somessa kuin suoratoistopalveluissa –  ja kehityskäyrä on ollut koko ajan nousujohdanteinen. Käärijä voitti vuoden 2023 Uuden Musiikin Kilpailun ylivoimaisella äänivyöryllä, ja valikoitui Suomen Euroviisuedustajaksi Cha Cha Cha -kappaleellaan. Cha Cha Cha takoi ennätyksiä jo ensimmäisenä päivänä julkaisustaan, kun kappale rikkoi UMK-kilpailukappaleiden ensimmäisen päivän striimiennätyksen 147 000 striimillään.

 

Vuoden 2020 alussa Fantastista-debyyttialbuminsa julkaissut artisti viljelee teksteissään uniikkia huumoria. Pottatukkaisen herrasmiehen energialla lämmittäisi vaikka koko pääkaupungin talot talven ajaksi. Käärijä diggaa raskaasta musiikista, mikä kuuluu hänen tuotannossaan nopeina rytmeinä ja ajoittain aggressiivisina soundeina. Artisti ei mielellään lokeroidu tiettyyn genreen, vaan luo monipuolista ja mielenkiintoista omaa tyyliä ottamalla vaikutteita häntä inspiroivista soundeista. Energisistä live-esiintymisistään tunnetulta Monspin tulevalta johtotähdeltä on odotettavissa tulevaisuudessa runsaasti uutta musiikkia.
 

 

 

Kölifest-tapahtuman logo
Kölifest logo, jonka on suunnitellut Siiri M.

KE 28.6. klo 18-22:30 Raahen Rantapuistossa!