Tapahtumat

Nuorten näköistä, helposti lähestyttävää ja monipuolista toimintaa.
Perinteisiä tapahtumia ja uuden kokeilua, yhdessä.

  Poimi sinua kiinnostavat tapahtumat ja tule mukaan. Vuosittaista toimintaa ovat esimerkiksi liikuntakokeilut, Nuori Kulttuuri toiminta, Vihannin vapputapahtuma, Pekanpäivien ulkoilmakonsertti, Kazecon ja retket. Rock Academy Raahe tekee musiikkinuorisotyötä ja bändiohjausta sekä tuottaa myös erilaisia tapahtumia. Somesta löytyy myös teemoja ja tempauksia.

  Kuva portaikossa seisovasta kolmikosta, joilla aasialaiseen populaarikulttuuriin liittyvät asut.
  Kazecon 2019.

  Liikuntakokeilut ovat maksutonta matalan kynnyksen toimintaa, jonka tavoitteena on tuoda eri liikuntalajeja tutuksi ja auttaa nuoria löytämään vaikkapa oma harrastus. Nuori Kulttuuri toimintaa järjestetään seutukunnallisesti yhdessä Pyhäjoen ja Siikajoen kanssa. Toiminnan tarkoituksena on innostaa, kannustaa ja rohkaista nuoria kulttuurisiin harrastuksiin. Pekanpäivillä järjestetään nuorten rantabiletapahtuma Kölifest, jossa nautitaan livemusiikista Raahen kesässä.

  Raahen ensimmäinen oma aasialaiseen populaarikulttuuriin kesittyvä con, järjestettiin elokuussa 2019 Tapahtumatalo Raahessa. Kazeconia (kaze=tuuli) järjestää joukko nuoria yhdessä kaupungin kulttuuri -ja nuorisopalveluiden kanssa. 

  Nuorisopalveluiden syksyyn kuuluu vaellusretki yhteistyössä Vihannin vaeltajien kanssa. Syysvaelluksella pääsee pohjoisen Suomen hienoihin maisemiin patikoimaan hyvässä seurassa. Retkitoimintaa on nuorille tarjolla läpi vuoden. Tuttuja kohteita ovat laskettelukeskukset, sisäliikuntapuistot, köysipuistot ja teatterit. Paljon toimintaa toteutetaan myös Raahen kentillä, radoilla sekä upeaa luontoa ja merta hyödyntäen. 

  Kuva mereltä, jossa kuusi nuorta melojaa valkoisilla, punaisilla, sinisillä ja keltaisilla kajakeilla. Taustalla näkyy Raahen kaupunkikuvaa ja kirkko sekä museo.
  Nuorten melontaretki 2020.

  Kulttuurinen nuorisotyö haluaa tuoda mielekkyyttä, elämyksiä, kokemuksia, osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja onnistumisia nuorten vapaa-aikaan kulttuurin avulla. Liikunnallinen nuorisotyö ohjaa ja kannustaa nuoria omaehtoiseen liikuntaan sekä edistää nuorten liikunnallisen ja terveellisen elämäntavan kehittymistä. 

  Kulttuurista ja liikunnalllista nuoristyötä toteuteaan myös seutukunnallisesti sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Nuoret ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa toimintaa. Paljon on perinteitä, mutta aina on tilaa uudelle. 

  #kulttuurinennuorisotyö #liikunnallinennuorisotyö

  Ajankohtaista

  Nuorille on tarjolla kesällä monipuolista toimintaa ja tapahtumia. Wauto -auto liikkuu myös ympäri Raahea koko kesän.

  Nuorten rantabiletapahtuma

  • Kölifest 29.6.2022 Raahen Rantapuistossa
  • Sulatto ja RaatiRoll yhdistää voimansa ja näin syntyy uusi nuorten rantabiletapahtuma
  • Järjestäjinä ovat Raahen nuorisovaltuusto ja nuorisopalvelut
  • Tapahtuma on ikärajaton, pääsymaksuton ja päihteetön

  Liikuntatoimintaa

  • Nuorten maksuton kuntosalivuoro yli 13 -vuotiaille Raahelassa tiistaisin klo 16-18
  • Nuorten maksuton hohtokeilaus ja sulkapallo yli 13 -vuotiaille Vesipekassa jää kesätauolle la 21.5. jälkeen 
  • Koripalloa 10-14 -vuotiaille sunnuntaisin klo 15-16 Antinkankaan monitoimitalon salissa jää kesätauolle su 22.5. jälkeen, sisäänkäynti ovi 3
  • Koripalloa yli 15 -vuotiaille sunnuntaisin klo 16-17 Antinkankaan monitoimitalon salissa jää kesätauolle su 22.5. jälkeen, sisäänkäynti ovi 3
  • Koripallotoiminta siirtyy ulos kesäkuun ajaksi

  Muuta ajankohtaista

  Yhteystiedot

  • Anna-Maija Heikkilä, kulttuurinen nuorisotyö:
   puh. 040 830 3124, anna-maija.heikkila [at] raahe.fi
  • Mari Ryönänkoski, liikunnallinen nuorisotyö:
   puh. 040 135 6984, mari.ryonankoski [at] raahe.fi