Raahen vesien säännöstelyn kehittämisselvitys

Raahen vesien (Pattijoen, Haapajoen ja Piehinkijoen vesistöt sekä säännöstelyaltaat) säännöstelyn kehittämisselvityksen tuloksia ja uusia säännöstelyvaihtoehtoja esitellään internetin kautta järjestettävässä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 14.4. klo 17-18.30. Linkki kokoukseen: http://bit.ly/esittely2021 (ks. Teams Live osallistumisohjeet liitetiedostoista).

Selvitys on tehty vuosina 2019-2021 Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Raahen kaupungin ja SSAB Europe Oy:n toimesta.

Selvitystä varten on tehty asukaskysely syksyllä 2020. Lisäksi on selvitetty vesistöjen hydrologiaa ja ekologista tilaa. Suomen ympäristökeskus on mallintanut säännöstelyn kehittämisvaihtoehtoja ottaen huomioon ilmastonmuutoksen ja tarpeen parantaa vesistöjen tilaa sekä käytettävyyttä. Tilaisuudessa esitellään edellä mainittuja selvityksiä sekä niiden perusteella tehtyjä kehittämissuosituksia.

Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä viestipalvelun kautta. Esiteltävä selvitys liitteineen löytyy alta (Liite 1. SYKEn mallinnusraportti on vielä kesken ja julkaistaan myöhemmin). Sitä voi kommentoida 31.7.2021 saakka Wepropol-linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/4eefe708-b028-4996-8f8f-51a3ee5f7324?displayId=Fin2242724

Lisätietoa: https://www.ely-keskus.fi/pohjois-pohjanmaa/raahen-vesien-saannostelyn-kehittaminen

 

Patti-, Piehingin- ja Haapajoen säännöstelyrakenteet kartalla
Patti-, Piehingin- ja Haapajoen säännöstelyrakenteet kartalla

Jaa sosiaalisessa mediassa