Hyötyjätepisteet

Suomen Pakkauskierrätys RINKI OY on taho, joka vastaa 1.1.2016 alkaen kuluttajapakkausten aluekeräyksestä koko valtakunnan alueella. Tuottajavastuu koskee kartonki-, metalli-, lasi- ja muovipakkauksia.

Lisätietoja voi kysyä RINKI OY:n asiakaspalvelusta puh. 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18) maksuton tai sähköpostilla: asiakaspalvelu(at)rinkiin.fi.

Lajitteluohjeet pdf, 1103 kbja RINKI ekopistejpg, 4399 kb

Yhteydenotot:
kartongin, lasin, metallin ja muovin aluekeräys: http://rinkiin.fi/kotitalouksille

Perusohjeita hyötyjätepisteiden käyttöön

Keräyspaperiastiaan puhtaana ja kuivana

  • sanoma- ja aikakauslehdet, toimistopaperi, mainosposti (ei muoveja!), uusiopaperit, kaikki kirjekuoret, värilliset kopiopaperit puhelinluettelot, pehmeäkantiset kirjat

Huom!
Ei narulla tai pakkausteipillä niputettuja lehtiä! Paperit ja pahvit keräykseen, narut ja pakkausteipit polttokelpoiseen jätteeseen.

Keräyspahviastiaan / kartonkiastiaan puhtaana ja kuivana

  • aaltopahvi, kartonkitölkit (esim. maito- ja mehutölkit), kuivatuotteiden kartonkipakkaukset (esim. muro- ja keksipaketit) paperipussit ja -kassit, pizzalaatikot ja munakennot, kartonkiset kertakäyttöastiat, wc- ja talouspaperirullien hylsyt, muovipinnoitetut käärepaperit (esim. kopiopaperin kääreet), juomien kartonkiset monipakkaukset (esim. sixpackit)

Huom!
Litistä pakkaukset tilan säästämiseksi. Pakkaa maito- ja mehutölkit litistettyinä yhden tölkin sisään. Älä laita muoveja, muovipusseja ja styroksia! Nämä kuuluvat polttokelpoiseen jätteeseen tai Ringin muovipakkausten keräyspisteeseen.

Keräyslasiastiaan

  • kirkas ja värillinen lasi

Huom!
Lasinkeräykseen ei saa laittaa posliinia eikä keramiikkaa (kuuluvat polttokelpoiseen jätteeseen), ei metallia (kuuluu pienmetallikeräykseen), ei peilejä eikä ikkunalasia (kuuluvat polttokelpoiseen jätteeseen).

Pienmetalliastiaan

  • säilyketölkit, metallitölkit, alumiinivuoat ja foliot, metallikannet, pantittomat juomatölkit, tyhjät ja paineettomat aerosolipurkit, tyhjät ja sivellinkuivat maalipurkit

Noudattakaa ekopisteiden keräyslaatikoissa annettuja ohjeita! Älkää laittako muovipusseja metallin, lastin tai kartongin keräysastiaan!