Raahen Satama

Raahen Satama on yksi Suomen vilkkaimmista satamista – kiitos ympärivuotisten ja säännöllisten yhteyksien, erinomaisten raideliikenne- ja maantieyhteyksien sekä sertifioidun ja asiakaslähtöisen palvelun.

Raahen Satamassa käy vuosittain noin 600 laivaa. Ympärivuotinen liikenne on jatkunut yli 40 vuoden ajan. Sataman kautta kuljetetaan erilaisia raaka-aineita ja irtolasteja, terästä, sahatavaraa, kontteja sekä projektiluontoisia laivauksia.

Raahen Satama on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyimmistä satamista. Sataman etuina ovat säännölliset reitit Iso-Britanniaan, Välimerelle ja Baltian alueelle, loistavat maayhteydet sekä sertifioidut ja asiakaslähtöiset palvelut.

Sujuva, turvallinen ja luotettava 

Pitkälle erikoistuneella ja maailmanlaajuisesti toimivalla teräsyhtiö SSAB:lla on suuri tuotantolaitos Raahessa, ja tehtaan vienti- ja tuontitarpeet takaavat tasaisen materiaalivirran sataman kautta ympärivuotisesti. Tämä mahdollistaa myös esimerkiksi yhteislaivaukset terästuotteen kanssa niin, että sahatavaran merikuljetukset voidaan toteuttaa pääosin kannen alla. 

Raahen satama-alue on vienti- ja tuontiteollisuudelle erinomainen logistinen sijoittumispaikka. Raahe sijaitsee valtatie 8:n läheisyydessä ja sähköistetyn radan varrella.

Tutustu sataman palveluihin tarkemmin Raahen Sataman kotisivuilla.

Tuulimyllyjen projektikuljetuksia Raahen satamassa kevättalvella.
Raahen satamasta on maailmalle ympärivuotiset yhteydet. Kuva: Harri Tarvainen.