Hakeminen

Musiikin mielenkiintoinen maailma odottaa uusia innokkaita harrastajia!

Kevään 2020 oppilasvalinnat on tehty, uusille oppilaille on lähetetty valintapäätös postitse kotiin. Soveltuvuustestit ovat voimassa vuoden, ja hakijoita sijoitetaan vapautuville oppilaspaikoille instrumenteittain pitkin lukuvuotta.
Seuraava hakuaika musiikkiopiston opintoihin on 1.-31.3.2022.

Hakijalla ei tarvitse olla aikaisempia musiikkiopintoja soveltuvuuskokeeseen tullessaan tai vielä varmaa tietoa siitä, mitä instrumenttia haluaisi opiskella. Solistisen opiskelupaikan lisäksi 4-8 -vuotiaat voivat hakea soitinvalmennuspaikkaa, mikä antaa mahdollisuuden tutustua leikinomaisesti soittamiseen. Valmennuspaikan kautta on mahdollista siirtyä myöhemmin opiskelemaan solistisella oppilaspaikalla.

Soitinvalikoima Raaheen musiikkiopistossa on laaja: instrumentikseen on mahdollista valita viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, nokkahuilu, huilu, klarinetti, oboe, saksofoni, fagotti, kantele, kitara, sähkökitara, lyömäsoittimet, harmonikka, piano, urut, laulu sekä vaskipuhaltimista trumpetti, kornetti, alttotorvi, käyrätorvi, pasuuna ja baritonitorvi.

Oppilasvalinnat tehdään kesäkuun aikana ja kaikille oppilaspaikan saaneille lähetetään tieto valinnasta. Uusien oppilaiden valintaa määrittävät vapautuvat oppilaspaikat, ja joskus hakijalle voidaan tarjota valintakokeessa tai valintavaiheessa vaihtoehtoista soitinta. Näin pyritään mahdollistamaan opiskelemaan pääsy varmemmin. Hakijoita sijoitetaan vapautuville oppilaspaikoille instrumenteittain myös pitkin lukuvuotta, varsinkin syyslukukauden alussa.

Lisätietoa tarvittaessa puh. 044 439 3420 tai 040 135 6921.