Hakeminen

Musiikin mielenkiintoinen maailma odottaa uusia innokkaita harrastajia!

Kevään 2022 valintakokeet solistisiin opintoihin on pidetty. Mikäli muutto Raaheen on tapahtunut ilmoittautumisajan jälkeen, voitte ottaa yhteyttä musiikkiopiston toimistoon puh. 044 439 3420 tai 040 135 6921 tai sähköpostitse kristina.leskinen [at] raahe.fi.

Oppilasvalinnat on tehty kesäkuun aikana ja kaikille oppilaspaikan saaneille on lähetetty tieto valinnasta. Uusien oppilaiden valintaa määrittävät aina vapautuvat oppilaspaikat, ja joskus hakijalle on tarjottu valintakokeessa tai valintavaiheessa vaihtoehtoista soitinta. Näin pyritään mahdollistamaan opiskelemaan pääsy varmemmin. Hakijoita sijoitetaan vapautuville oppilaspaikoille instrumenteittain myös pitkin lukuvuotta, varsinkin syyslukukauden alussa.

Hakijalla ei tarvitse olla aikaisempia musiikkiopintoja soveltuvuuskokeeseen tullessaan tai välttämättä vielä varmaa tietoa siitä, mitä instrumenttia haluaisi opiskella. Solistisen opiskelupaikan lisäksi 4-8 -vuotiaat voivat hakea soitinvalmennuspaikkaa, mikä antaa mahdollisuuden tutustua leikinomaisesti soittamiseen. Valmennuspaikan kautta on mahdollista siirtyä myöhemmin opiskelemaan solistisella oppilaspaikalla.

Soitinvalikoima Raaheen musiikkiopistossa on laaja: instrumentikseen on mahdollista valita viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, nokkahuilu, huilu, klarinetti, saksofoni, fagotti, kantele, kitara, sähkökitara, lyömäsoittimet, harmonikka, piano, urut, laulu sekä vaskipuhaltimista trumpetti, kornetti, alttotorvi, käyrätorvi, pasuuna ja baritonitorvi.

Raahen musiikkiopiston soitinesittelyvideo

Raahen musiikkiopiston soitinesittelyvideo

Lisätietoa tarvittaessa puh. 044 439 3420 tai 040 135 6921.