Opiskelu

Raahen musiikkiopisto on seutukunnallinen taideoppilaitos, jossa opetetaan lapsille ja nuorille musiikkia taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaisesti. 

Opinnot jakaantuvat perusopintoihin ja syventäviin opintoihin, opetusta annetaan myös musiikkileikkikoulussa ja avoimella osastolla. Opiskelijat valitaan soveltuvuuskokeen perusteella. Opetettavat aineet jakautuvat instrumenttiopintoihin ja musiikin perusteisiin, jokainen musiikkiopiston oppilas osallistuu säännöllisesti yhteismusisointiin. Perusopinnot tehdään pääsääntöisesti peruskouluikäisenä ja syventävät opinnot tämän jälkeen.

Soittamisen alkeita voi opiskella valmennusryhmissä, joihin otetaan noin 4–8-vuotiaita lapsia tutustumaan instrumenttiopintoihin. Raahen musiikkiopistossa käytetään Suzuki-metodia osassa viulunsoiton opetusta. Opetus on yksityisopetusta, mutta oppilaat osallistuvat säännöllisesti ryhmätunneille. Suzuki-metodin opinnoissa vanhemmilla on tärkeä rooli musiikkikasvattajana. Suzuki-opintoihin valitaan oppilaat haastattelujen perusteella, musiikkileikkikouluun ja avoimelle osastolle otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Raahen musiikkiopistossa opetettavia instrumentteja ovat huilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, altto/tenori/baritonitorvi, tuuba, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, piano, urut, kitara, harmonikka, kantele ja laulu sekä vapaa säestys.