Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät

Raahen Meripäivät on merellistä Raahea juhlistava kaupunkitapahtuma, joka järjestetään aina heinäkuun puolivälissä. Merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua on luvassa jälleen 12.–13.7.2024!

Raahen kuvankauniissa Museonrannassa järjestettävä ohjelmatarjonta ei jätä tänäkään vuonna ketään kylmäksi. Laivateatterista pikku tivoliin ja kotieläinpihasta osallistavaan meriohjelmaan löytyy varmasti jokaiselle jotakin, perinteisiä purjealuksia unohtamatta.

Komerssin markkinoilla pääsee kokemaan entisajan markkinaelämää, ja merikaupungin historia herää henkiin tapahtuman aikaan kiehtovien työnäytösten myötä. Kädentaitajat ovat täydessä työntouhussa tapahtuman ajan ja kertovat mielellään työvaiheista!  

Palkittuun Raahen saaristoon pääsee nauttimaan meren tuulahduksista paikallisten toimijoiden venekuljetuksilla ja risteilyillä iloisen musiikin säestäessä tunnelmaa rannassa. Kesän 2024 artistivieras on Samae Koskinen, joka esittää Meripäivien lavalla hyvän fiiliksen kesäbiisejä ja varhaisempaa tuotantoaan.

Tervetuloa mukaan Raahen kesän merelliseen kohokohtaan! 

Tutustu ohjelmaan

Purjelaivakaudella laivaväylien sijaintia osoittivat saarille rakennetut pookit eli valottomat tunnusmajakat. Iso-Kraaselissa oli pookin lisäksi myös luotsitupa, josta meriliikennettä tarkkailtiin.       

Laivan lähestyessä kaupunkia Iso-Kraaselin luotsi nosti luotsituvan viereisen pookin huipulle lipun eli flakun (ruotsiksi flagga). Tämän puolestaan huomasi kaupungin kirkon kellotapulissa päivystänyt palovahti ja laittoi sanan kiertämään: “Pooki flakkaa!” Ei mennyt kauaa, kun koko pieni kaupunki oli tietoinen laivan saapumisesta.

Alusvieraita Museonrannassa.
Kuva: Matti Hämäläinen.
Tapahtuman vastuullinen järjestäjä 
Raahen kaupunki
Kaupunkikehittäminen ja näkyvyys
puh. 040 130 3888
pookiflakkaa [at] raahenmeripaivat.fi
Tapahtumapaikan osoite
Museonranta / Rantatori
Rantakatu 39, Raahe