Yhteydenotot

Kaavoituksen asiakaspalvelu toimii pääasiassa sähköisesti. 

Pyydämme lähettämään tiedustelut ja muut yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen kaavoitus [at] raahe.fi. Ilmoitathan sähköpostissasi seuraavat tiedot, jotta voimme vastata viestiisi mahdollisimman nopeasti:

  • lyhyt esitys asiasta
  • kiinteistönumero
  • yhteystiedot.

Sähköpostisi tavoittaa kaikki kaavoituksen asiantuntijat, joten tämä on tehokkain tapa saada vastauksia kysymyksiisi.

Työntekijät tavoittaa virka-aikana myös puhelimitse (Raahen kaupungin henkilöstöhaku). Yhteydenottoja varten kunkin kaavatyön verkkosivulla on annettu työhön liittyvien yhteyshenkilöiden tiedot.

Kaavoitukseen voi ottaa sähköisesti yhteyttä myös kaupungin etusivun Verkkoasioinnissa olevaa Palautetta toimipisteille -lomaketta. 

Tervetuloa asioimaan toimipisteessämme

Kaavoituksen toimipisteessä (Rantakatu 8 C, 3. krs, ovi 5) on mahdollista asioida keskiviikkoisin klo 9–15

Muuna aikana käynnin sopivaa ajankohtaa voi tiedustella sähköpostilla osoitteesta kaavoitus [at] raahe.fi.

Kaavoitusyksikkö

Kaavoitusyksikkö on Raahen kaupungin kaavatilanteen paras asiantuntija. Yksikkö laatii, ohjaa ja valvoo kaavoitukseen liittyviä suunnitelmia sekä antaa lausuntoja erilaisista maankäytön toimista kaupungin päätöksentekoa varten. Yksiköstä voi kysyä ennakkotietoja esimerkiksi silloin, kun harkitsee oman rakennushankkeen käynnistämistä.

Raahen kaupungissa tehtävästä yleis- ja asemakaavojen laadinnasta vastaa kaavoitusyksikkö. Osan kaavoista tai niihin tarvittavista lähtöselvityksistä kaupunki laatii omana työnään. Sen lisäksi yksikön työnä on valvoa konsulttityönä tehtävien kaavasuunnitelmien ja selvitysten laadintaa. Yksikkö osallistuu myös kaupungin muiden maankäyttösuunnitelmien laadintaan.

Suunnittelutyön lisäksi kaavoitusyksikkö antaa lausuntoja suunnittelutarveratkaisuja, poikkeamispäätöksiä ja maisematyölupia varten sekä osallistuu muun muassa rakennusvalvontaan liittyviin katselmuksiin. Rakennushankkeisiin ja maankäyttöön liittyviin suunnitelmiin voi kysyä ennakkotietoa kaavoituksesta. Myös kiinteistöä hankkiessa kannattaa olla perillä sitä koskevasta kaavatilanteesta.

Kaavoitusyksikön henkilöstö

Kaavoituspäällikkö  
Anu Syrjäpalo

Kaavasuunnittelija  
Mathias Holmén

Kaavasuunnittelija  
Outi Järvinen

Arkkitehti
Emma Sutinen

Suunnitteluassistentti
Marjaana Mankinen

Suunnitteluassistentti
Tanja Marjala

Suunnitteluassistentti  
Riitta Svensk

Suunnitteluassistentti  
Eila Tikkala
(osa-aikainen)