Tiedotteet

Esiopetus- tai täydentävän varhaiskasvatuspaikan vahvistaminen

Tulevan lukuvuoden 2020 - 2021 päiväkotien yhteydessä oleviin esiopetusryhmiin sijoitettujen lasten huoltajille on lähetetty eDaisyn kautta sijoituspäätökset. Huoltajille on tullut ilmoitus omaan sähköpostiin, että päätös on luettavissa eDaisyssa (Huom! Tarkistakaa myös roskapostikansio!).

Päätöksissä on teksti: Varhaiskasvatuspaikan vastaanottaminen tulee vahvistaa 1 viikon kuluessa tästä päätöksestä tiedon saatuanne. Ohjelmavian takia näkyvissä ei ole klikattavaa toimintonappia, josta tieto paikan vahvistamisesta lähtisi automaattisesti varhaiskasvatuspalveluihin. Näin ollen vahvistamista ei tarvitse tehdä ollenkaan!
Pahoittelemme ohjelmaviasta johtuvaa häiriötä!

Leikkikoulun/ Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta suljettu 17.3.2020 alkaen

Suljemme Ollinsaaren leikkikoulun toiminnan määräajaksi 17.3. alkaen. 

Asia on keskusteltu ja sovittu opetus- ja kasvatusjohtaja Lucina Hännisen kanssa.

Tiedotamme heti, kun tilanne muuttuu ja osaamme arvioida Ollinsaaren leikkitoiminnan kerhojen avaamisen ajankohtaa.

Tiedote huoltajille COVID-19 –virukseen varautumisesta 13.3.2020

Raahen kaupunki on täsmentänyt henkilöstöön ja palveluiden järjestämiseen liittyviä ohjeistuksia korona-virukseen varautumista koskien.

Kaikki ulkomailta 9.3.2020 tai sen jälkeen palanneet henkilöt ovat varotoimena kotona 14 vuorokautta kotiin palaamisen jälkeen. Sama koskee hiihtoloman aikaisella epidemia-alueilla (Italia, Itävalta, Saksa, Kiina, Iran, Korea) hiihtoloman aikana matkustaneita. 

Karanteeni on terveysviranomaisen määräämä toimenpide korona-virukselle altistuneille. Varhaiskasvatusyksikkö ei määrää henkilöstöä eikä lapsia karanteeniin, mutta voi varotoimenpiteenä rajoittaa työntekoa tai suositella ettei varhaiskasvatukseen osallistuta.

Kaikki koulujen ja päiväkotien ulkopuolinen toiminta lopetetaan kahden viikon ajaksi. Toiminta tapahtuu oman yksikön tiloissa ja lapsiryhmiä yhdistetään tarpeen mukaan. Myöskään kaupungin henkilöstön ulkopuolisia vierailijoita ei oteta vastaan, mutta varhaiskasvatusyksiköissä voi työskennellä kaupungin omaa henkilöstöä muista yksiköistä.

Vaikutuksia perheille:

  • Jos perhe on saapunut ulkomailta 9.3.2020 tai sen jälkeen, lasten tulee olla varotoimena kotona 14 vuorokautta matkalta saapumisen jälkeen
  • Mikäli lapsella on flunssan oireita, on tärkeää jäädä kotiin
  • Huoltaja voi halutessaan pitää lapsensa varotoimena kotona
    Poissaolo tulee ilmoittaa ensisijaisesti Daisyn kautta
  • Kädet pestään huolellisesti päiväkotiin tullessa ja kotiin mennessä
  • Lelujen tuominen epidemian aikana ei ole suotavaa

Mikäli on lisäkysymyksiä, terveyteen liittyvissä asioissa otetaan yhteyttä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymään.

Varhaiskasvatukseen liittyviin kysymyksiin vastaa ensisijaisesti päiväkodinjohtaja, ryhmisten ja perhepäivähoidon esimiehet.

 

Lapsi piirtää värikynillä.
Kuva: Pixabay.