Hakeminen

Palvelunohjaus

Palvelunohjauksesta saat ohjausta ja neuvontaa varhaiskasvatuksen asioihin liittyen (esim. päiväkotipaikan hakeminen). Palvelunohjauksesta vastaa Anne Viinikangas, puh. 040 135 7059. Ellei numero vastaa, voit jättää viestin tai soittopyynnön.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen 

Varhaiskasvatuspaikkoja haetaan ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla hoitopaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä (4) kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Mikäli hoidon alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja hoitopaikan tarve johtuu työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, hoitopaikkaa on haettava niin pian kuin tarpeen alkamisajankohta on tiedossa, kuitenkin vähintään kaksi (2) viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Koulujen loma-ajat sekä juhlapyhät rajaavat varhaiskasvatuksen tarjontaa. Mikäli lapsi tarvitsee hoitoa työstä tai opiskelusta johtuen loma-aikoina, täytetään erillinen varauslomake. 

Sähköinen asiointi

Raahen kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa voit asioida sähköisesti. Toivomus on, että vanhemmat käyttäisivät tätä mahdollisuutta. Sähköiseen asiointiin kirjautumiseen tarvitsette verkkopankkitunnuksen, asiointitunnuksen tai mobiilivarmenteen. Sen kautta voi hakea hoitopaikkaa varhaiskasvatukseen, laskea varhaiskasvatuksen asiakasmaksun, ilmoittautua esiopetukseen sekä ilmoittaa lapsen hoitoajat. Jokaisesta hoitopaikkaa hakevasta lapsesta täytetään oma sähköinen hakemus!

Sähköinen asiointi

Mikäli hakemuksen lähettämisessä tulee virheilmoitus, olkaa hyvä ja ilmoittakaa siitä toimistosihteereille.

Mikäli hakemuksen jättäminen epäonnistuu, on liitteenä lomake, jonka voi täyttää ja palauttaa päivähoitotoimistoon.

Lapsi leikkii hiekkalaatikolla.
Kuva: Pixabay.
Varhaiskasvatuksen neuvonta / Palvelunohjaus
Anne Viinikangas
Puh. 040 135 7059
Toimistosihteerit
Outi Laukkanen
Puh. 040 830 3017
Auli Pehkonen
Puh. 040 830 3019